Зарубіжний досвід взаємодії поліції з громадськістю - Гелета, В. Р.; Heleta, V. R. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 40-43, 2023)
Розглянуто зарубіжний досвід взаємодії поліції з громадськістю, який у кожній країні носить свій характер, однак об’єднуючим все таки залишається так звана «Community Policy», яка була започаткована в США. Крім того, країни вносять свої корективи в такі взаємодії, зокрема як в Польщі, Фінляндії. Однак слід наголосити, що така взаємодія в першу чергу ґрунтується на довірі громадськості до поліції.

The foreign experience of police interaction with the public, which has its own character in each country, is considered, but the so-called "Community Policy", which was started in the USA, remains unifying. In addition, countries make their own corrections in such interactions, in particular, as in Poland and Finland. However, it should be emphasized that such interaction is primarily based on public trust in the police.

Рассмотрен зарубежный опыт взаимодействия полиции с общественностью, который в каждой стране носит свой характер, однако объединяющим все же остается так называемая Community Policy, которая была начата в США. Кроме того, страны вносят свои коррективы в такие взаимодействия, в частности, как в Польше, Финляндии. Однако следует отметить, что такое взаимодействие в первую очередь основывается на доверии общественности к полиции.
Keywords: поліція; police; полиция; громадськість; public; общественность; взаємодія; interaction; взаимодействие; зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт