Інститут забезпечення конституційних прав і свобод: поняття, основні ознаки - Троян, Я. (Підприємництво, господарство і право. - 2018. - № 6. - С. 210-215, 2018)
Статтю присвячено висвітленню проблеми тлумачення, складових елементів та суті терміна «забезпечення прав людини і громадянина». Розкрито поняття та зміст основної категорії – «інститут». Визначено необхідні властивості, що перетворюють організаційний інститут на інститут забезпечення прав і свобод людини та громадянина. Наведено авторську позицію щодо наукової обґрунтованості елементів забезпечення прав і свобод людини.

The article is devoted to the problem of interpretation, which make up the elements and essence of the term "ensuring human and citizen's rights". The concept and content of the main category - the "institute" – is revealed. The necessary properties that are characteristic for the institution of ensuring the rights and freedoms of man and citizen are determined. The author's position on the scientific validity of the elements of ensuring human rights and freedoms is given. .

Статья посвящена проблемам толкования, составляющим элементам и сути термина «обеспечение прав человека и гражданина». Раскрыто понятие и содержание основной категории – «институт». Определены необходимые свойства, которые являются характерными для института обеспечения прав и свобод человека и гражданина. Приведена авторская позиция относительно научной обоснованности элементов обеспечения прав и свобод человека
Троян, Я. Інститут забезпечення конституційних прав і свобод: поняття, основні ознаки / Яна Троян // Підприємництво, господарство і право. - 2018. - № 6. - С. 210-215.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; забезпечення прав і свобод людини та громадянина; система забезпечення прав і свобод людини; ensuring rights and freedoms of man and citizen; system of ensuring human rights and freedoms; обеспечение прав и свобод человека и гражданина; система обеспечения прав и свобод человека