Актуальні проблеми забезпечення публічної безпеки та порядку Національною гвардією України - Чишко, К. О.; Chyshko, K. O.; Чишко Катерина Олександрівна (Становлення та розвиток правової держави: проблеми теорії та практики: матер. XІ міжнар. наук.-практ. конф. (м. Миколаїв, 12-15 верес. 2019 р. ). - Миколаїв, 2019. - С. 18-20, 2019)
Виходячи зі змісту поняття, призначення та завдання Національної гвардії України, її правоохоронні функції становлять основу діяльності останньої, не дивлячись на статус Національної гвардії України як військового формування. У своєму розгляді, аналіз нормативно-правових положень щодо залучення військовослужбовців військових частин (підрозділів) Національної гвардії України до підтримання державної безпеки і порядку, дає підстави стверджувати, що останні можуть бути охарактеризовані низькою проблемою.

Based on the content of the concept, purpose and tasks of the National Guard of Ukraine, its law enforcement functions constitute the basis of the latter's activities, despite the status of the National Guard of Ukraine as a military formation. In its consideration, the analysis of the regulatory and legal provisions on the involvement of servicemen of military units (subdivisions) of the National Guard of Ukraine in maintaining state security and order gives grounds to assert that the latter can be characterized as a low problem.
Keywords: Україна; Національна гвардія України; забезпечення публічної безпеки та порядку; National Guard of Ukraine