Щодо врегулювання питання про тримання собак і кішок у вітчизняному законодавстві - Яценко, В. П.; Yatsenko, V. P.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3195-3627 (Сучасні проблеми адміністративного права та процесу : тези доп. учасників Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 черв. 2017 р.). – Харків, 2017. – С. 112-114, 2017)
Розглянуто питання належного врегулювання відносин, пов’язаних з правилами утримання собак чи кішок, контролю за чисельністю домашніх тварин. Уваги потребує посилення ролі контролюючих органів за наявністю ліцензій на утримання та продаж тварин, контроль за своєчасними щепленнями, за порядком поховання тварин та інше. Наведено зарубіжний досвід.

The issue of proper regulation of relations related to the rules of keeping dogs or cats, controlling the number of domestic animals was considered. Attention should be paid to the strengthening of the role of the bodies controlling the availability of licenses for the keeping and sale of animals, control over timely vaccinations, the order of burial of animals, etc. Foreign experience is given.

Рассмотрены вопросы надлежащего урегулирования отношений, связанных с правилами содержания собак или кошек, контроля за численностью домашних животных. Внимания требует усиление роли контролирующих органов по наличию лицензий на содержание и продажу животных, контроль за своевременными прививками, за порядком захоронения животных и прочее. Приведен зарубежный опыт.
Яценко, В. П. Щодо врегулювання питання про тримання собак і кішок у вітчизняному законодавстві / Валентина Петрівна Яценко // Сучасні проблеми адміністративного права та процесу : тези доп. учасників Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 черв. 2017 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ, каф. адмін. права і процесу ф-ту № 3. – Харків, 2017. – С. 112-114.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; тримання собак і котів; keeping dogs and cats; содержание собак и кошек; законодавство; legislation; законодательство; зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт