Правова природа актів Конституційного Суду України - Лазарєв, В. В.; Lazariev, V. V.; Лазарєв Віктор Вікторович (Прикарпатський юридичний вісник. – 2023. – Вип. 6 (53). – С. 15-18, 2023)
У статті розглядається питання стосовно правової природи актів Конституційного Суду України. Наголошується на тому, що розуміння правової природи його актів стає важливим елементом для вивчення функцій, повноважень та впливу Конституційного Суду на правовий порядок в Україні. Стверджується, що правова природа актів Конституційного Суду України нерозривно пов‘язана з місцем органу конституційної юстиції в механізмі держави, особливостями правового регулювання його статусу.

The article deals with the issue of the legal nature of the Constitutional Court of Ukraine. It is emphasised that understanding the legal nature of its acts becomes an important element for studying the functions, powers and influence of the Constitutional Court on the legal order in Ukraine. It is argued that the legal nature of the acts of the Constitutional Court of Ukraine is inextricably linked to the place of the constitutional justice body in the mechanism of the State, and the specifics of legal regulation of its status.

В статье рассматривается вопрос о правовой природе актов Конституционного Суда Украины. Отмечается, что понимание правовой природы его актов становится важным элементом для изучения функций, полномочий и влияния Конституционного Суда на правовой порядок в Украине. Утверждается, что правовая природа актов Конституционного суда Украины неразрывно связана с местом органа конституционной юстиции в механизме государства, особенностями правового регулирования его статуса.
Legal nature of the acts of the Constitutional Court of Ukraine
Keywords: Україна; Конституційний Суд України; законодавство; акти Конституційного Суду України; юрисдикція; Constitutional Court of Ukraine; Ukraine; jurisdiction; Конституционный суд Украины; Украина