Державна політика у сфері захисту прав і свобод людини в умовах воєнного стану - Бандурка, О. М.; Bandurka, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0240-5517 (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2022 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2022. – С. 14-16, 2022)
Визначено, що діяльність органів поліції із захисту прав і свобод людини та громадянина є складовою державної політики у сфері захисту прав і свобод людини та громадянина в умовах воєнного стану. Наголошено, що основоположні права людини і громадянина не підлягають обмеженню навіть у період дії воєнного стану, оскільки без забезпечення їх гарантування неможливе існування людини у демократичній державі, якою є Україна, попри те, що росія веде проти неї повномасштабну війну.

It was determined that the activities of police bodies in the protection of human and citizen rights and freedoms are a component of state policy in the sphere of human and citizen rights and freedom protection in martial law conditions. It was emphasized that the fundamental rights of a person and a citizen are not subject to restrictions even during the period of martial law, because without ensuring their guarantee, the existence of a person in a democratic state, which is Ukraine, is impossible, despite the fact that Russia is waging a full-scale war against it.

Определено, что деятельность органов полиции по защите прав и свобод человека и гражданина является частью государственной политики в сфере защиты прав и свобод человека и гражданина в условиях военного положения. Отмечено, что основополагающие права человека и гражданина не подлежат ограничению даже в период действия военного положения, поскольку без обеспечения их гарантирования невозможно существование человека в демократическом государстве, которым является Украина, несмотря на то, что Россия ведет против него полномасштабную войну.
Бандурка, О. М. Державна політика у сфері захисту прав і свобод людини в умовах воєнного стану / Олександр Маркович Бандурка // Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця : ХНУВС, 2022. – С. 14-16.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; конституційні права; захист прав і свобод людини та громадянина; protection of human and citizen rights and freedoms; защита прав и свобод человека и гражданина; державна політика; state policy; государственная политика; воєнний стан; martial law; военное положение; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция