Щодо відповідальності за порушення сторонами умов договору контрактації сільськогосподарської продукції - Кремпоха, Д. С.; Krempokha, D. S. (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 99-й річниці від дня народження О. А. Пушкіна (м. Вінниця, 24 трав. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 364-367, 2024)
Відзначено, що за порушення умов договору контрактації сільськогосподарської продукції застосовуються як загальні заходи цивільно-правової відповідальності, так і спеціальні. Підкреслено, що відповідальність – це реалізація санкцій у зобов’язаннях, встановлених законом чи договором із застосуванням до боржника у випадку невиконання чи неналежного виконання зобов’язання.

It was noted that both general and special measures of civil liability are applied for the violation of the terms of the agricultural production contracting agreement. It is emphasized that responsibility is the implementation of sanctions in obligations established by law or contract with application to the debtor in case of non-fulfillment or improper fulfillment of the obligation.

Отмечено, что за нарушение условий договора контрактации сельскохозяйственной продукции используются как общие меры гражданско-правовой ответственности, так и особые. Подчеркнуто, что ответственность – это реализация санкций в обязательствах, установленных законом или договором с применением к должнику в случае неисполнения или ненадлежащего исполнения обязательства.
Keywords: договір контрактації сільськогосподарської продукції; порушення умов договору; відповідальність; agricultural products contracting agreement; breach of contract terms; liability; договор контрактации сельскохозяйственной продукции; нарушение условий договора; ответственность