Вирок суду при спрощеній формі судового розгляду кримінальних справ : автореф. дис. - Шумов, В. В.; Shumov, V. V. (Харків, 2011)
Дисертація є комплексним монографічним дослідженням, в якому розглянуто низку актуальних правових, теоретичних і практичних проблем постановлення законних та обґрунтованих вироків при застосуванні введеної у кримінальний процес України у 2001 році спрощеної форми судового розгляду кримінальних справ у випадках визнання обвинуваченим своєї вини. У роботі здійснено порівняльно-правовий аналіз виникнення і застосування такої спрощеної форми у різних країнах світу, зокрема «угод про визнання вини у США» та особливого порядку за КПК Російської Федерації. На підставі вивчення судової практики досліджені особливості та проблемні питання застосування в Україні спрощеної форми судового розгляду та правової якості вироку суду, який постановляється у судовому засіданні за спрощеною формою. Внесено науково обґрунтовані пропозиції, спрямовані на вдосконалення чинного законодавства і розроблення нового КПК України.

Dissertation is complex monographic research in which the row of legal, theoretical and practical issues of the day of award of legal and grounded sentences is considered at application of Ukraine entered in a criminal process in 2001 year of the simplified form of judicial trial in the cases of confession of the guilt a defendant. The comparative legal analysis of origin and application of such simplified form is in-process carried out in the different countries of the world, in particular «agreements about confession of guilt at the USA» and special order in СPС of Russian Federation. On the basis of study of judicial practice investigational features and problem questions of application in Ukraine of the simplified form of judicial trial and legal qualities of sentence of court, what awarded of cramps in the judicial meeting after the simplified form. It is brought in scientifically grounded suggestions, directed on perfection of current legislation and development of new CPC of Ukraine.

Диссертация является монографическим исследованием, в котором рассмотрен комплекс актуальных правовых, теоретических и практических проблем постановления законных и обоснованных приговоров при применении судами упрощенной формы судебного рассмотрения уголовного дела в случаях признания обвиняемым своей вины. В работе исследовано понятие и сущность приговора суда, его значение как акта правосудия, сделан вывод о том, что при упрощенной форме приговор суда имеет специфику, обусловленную тем, что при данной форме в судебном заседании не исследуются все доказательства, изобличающие подсудимого. Осуществлен сравнительно-правовой анализ возникновения и применения упрощенной формы в государствах различных правовых систем, в частности «сделок о признании вины» в США и особенного порядка по Уголовно-процессуальному кодексу Российской Федерации.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук
A sentence of court is at the simplified form of judicial trial of criminal cases
Шумов, В. В. Вирок суду при спрощеній формі судового розгляду кримінальних справ : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.09 / Шумов Владислав Володимирович; МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2011. - 18 с.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; 12.00.09; Україна. Ukraine. Украина; вирок суду; приговор суда; sentence of court; спрощена форма судового розгляду; упрощенная форма судебного разбирательства; simplified form of judicial trial; визнання обвинуваченим своєї вини; признание обвиняемым своей вины; confession of the guilt a defendant; угода про визнання вини; соглашение о признании вины; agreement is about confession of guilt; особливий порядок судового розгляду; особый порядок судебного разбирательства; special order of judicial trial; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience