Адміністративно-правовий механізм обрання чи призначення суддів до спеціалізованих судів України - Шпенов, Д. Ю.; Shpenov, D.Ju. (Форум права. – 2014. – № 3. – С. 443– 446., 2014)
Визначено порядок призначення або обрання суддів до спеціалізованих судів України; проаналізовано принцип спеціалізації суддів за законодавством України; охарактеризовано особливості процедури обрання на посади суддів вищих спеціалізованих судів; виявлено прогалини та недоліки сучасного адміністративного законодавства в сфері регулювання процедури обрання чи призначення суддів до спеціалізованих судів України та запропоновано шляхи його удосконалення.

The paper is a procedure for the appointment or election of judges to the specialized courts of Ukraine; analyzes the principle of specialization of judges under the laws of Ukraine; The features of the procedure for the election of judges of high specialized courts; identified gaps and shortcomings of the current legislation on administrative procedures regulating the election or appointment of Judges to the specialized courts of Ukraine and the ways of its improvement.

Определен порядок назначения или избрания судей в специализированные суды Украины; проанализирован принцип специализации судей по законодательству Украины; охарактеризованы особенности процедуры избрания на должности судей высших специализированных судов; выявлены пробелы и недостатки современного административного законодательства в сфере регулирования процедуры избрания или назначения судей в специализированные суды Украины и предложены пути его усовершенствования.
Шпенов, Д. Ю. Адміністративно-правовий механізм обрання чи призначення суддів до спеціалізованих судів України [Електронний ресурс] / Д. Ю. Шпенов // Форум права. – 2014. – № 3. – С. 443–446. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/jpdf/FP_index.htm_2014_3_75.pdf.
Шпенов Д. Ю. "Адміністративно-правовий механізм обрання чи призначення суддів до спеціалізованих судів України." Форум права 3 (2014): 443–446.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; судді; судьи; judges; appointment of judges; election of judges; адміністративно-правовий механізм; административно-правовой механизм; administrative and legal mechanism; обрання суддів; призначення суддів; избрание судей; назначение судей; спеціалізовані суди; специализированные суды