Використання штучного інтелекту під час досудового розслідування - Мальковський, В. В.; Malkovskyi, V. V. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 523-525, 2025)
Зазначено, що за умови правильного підходу до використання таких платформ як Palantir, штучний інтелект може стати потужним допоміжним інструментом забезпечення виконання завдань кримінального провадження, стати революційним кроком у боротьбі зі злочинністю. Це має відбуватися поетапно з урахуванням правових норм, етичних стандартів та міжнародного досвіду.

It is noted that with the right approach to the use of platforms such as Palantir, artificial intelligence can become a powerful auxiliary tool for ensuring the fulfillment of criminal proceedings, and become a revolutionary step in the fight against crime. This should happen in stages, taking into account legal norms, ethical standards, and international experience.
Keywords: інформаційні технології; штучний інтелект; платформа Palantir Gotham; досудове розслідування; information technology; artificial intelligence; Palantir Gotham platform; pre-trial investigation