Загальнотеоретична характеристика установчого процесу - Слинько, Д. В.; Slynko, D. V.; Дмитро Слинько (Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Сер.: Юриспруденція. - 2014. - № 11, т. 1. - С. 18-20, 2014)
Стаття присвячена дослідженню установчого процесу як різновиду юридичного процесу, вивченню підходів до розгляду цих категорій та їх сутності, що склалися в юридичній науці. На підставі теоретичного аналізу юридичної літератури визначені особливості прояву установчого процесу в діяльності органів внутрішніх справ, його основні риси.

The article investigates the constituent process as a form of legal process , the study of approaches for dealing with these categories and entities that have developed in legal science. Based on the theoretical analysis of legal literature displays certain features of the constituent process in the internal affairs bodies, considered its main features.

Статья посвящена исследованию учредительного процесса как разновидности юридического процесса, изучению подходов к рассмотрению данных категорий и их сущности, которые сложились в юридической науке. На основании теоретического анализа юридической литературы определенны особенности проявления учредительного процесса в деятельности органов внутренних дел, рассмотрены его основные черты.
General theoretical description of the constituent process
Общетеоретическая характеристика учредительного процесса
Keywords: юридичний процес; установчий процес; процесуальна форма; процесуальний режим; правозастосвна діяльність; юридична діяльність; органи внутрішніх справ; матеріальні та процесуальні норми; legal process; constitutive process; procedural form; procedural regime; enforcement activities; legal activity; substantive and procedural rules; bodies of internal affairs; юридический процесс; учредительный процесс; процессуальная форма; процессуальный режим; правоприменительная деятельность; юридическая деятельность; материальные и процессуальные нормы; органы внутренних дел