Завдання та функції поліції в країнах Балтії - Невзоров, І. Л.; Nevzorov, I. L.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2021-7886; Хотенець, П. В.; Khotenets, P. V. (Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 25 листоп. 2016 р. – Харків, 2016. – С. 226-230, 2016)
Зазначено, що в країнах Балтії, законодавець, розставляючи акценти діяльності поліції, бачить у ній не сугубо каральний інститут, а інститут захисту людини, суспільства і держави, їхніх прав і свобод.

It is noted that in the Baltic countries, the legislator, emphasizing the activities of the police, sees in it not a purely punitive institution, but an institution for the protection of people, society and the state, their rights and freedoms.

Отмечено, что в странах Балтии законодатель, расставляя акценты деятельности полиции, видит в ней не сугубо карательный институт, а институт защиты человека, общества и государства, их прав и свобод.
Невзоров, І. Л. Завдання та функції поліції в країнах Балтії / Невзоров І. Л., Хотенець П. В. // Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 25 листоп. 2016 р.) / МВС України, МОН України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2016. – С. 226-230.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; поліція; police; полиция; країни Балтії; Латвія; Литва; Естонія; Latvia; Lithuania; Estonia; Латвия; Литва; Эстония