Деякі особливості вітчизняного наукового дискурсу щодо смислового наповнення поняття «бюджетна діяльність» - Писаренко, Д. О.; Pysarenko, D. O. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 87-88, 2025)
Проаналізовано існуючі наукові дослідження, що стосуються смислового наповнення категорії «бюджетна діяльність». Підкреслено, що в їх основі лежать такі підходи її розгляду, як : вид юридичної діяльності; вплив на бюджетні відносини ; з’єднувальний елемент бюджетної системи.

Existing scientific research related to the semantic content of the category "budgetary activity" is analyzed. It is emphasized that they are based on such approaches to its consideration as: type of legal activity; impact on budgetary relations; connecting element of the budget system.
Keywords: бюджетна діяльність; поняття; погляди вчених; budget activity; concept; views of scientists