Використання методів математичного моделювання при кримінологічному прогнозуванні (частина перша) - Синявська, О. Ю.; Syniavska, O. Yu.; Синявська, О. О.; Syniavska, O. O.; Олена Юхимівна Синявська (Публічне право. - 2017. - № 1. - С. 136-144, 2017)
У статті проаналізовано існуючий стан кримінологічного прогнозування. Доведено доцільність використання методів математичного моделювання з метою побудови кримінологічних прогнозів. Побудовано математичні моделі, що описують стан загального рівня злочинності в Україні.

The article analyzes the current situation of criminological prediction. The expediency of using mathematical modeling methods in order to make criminological forecasts is proved. The mathematical models that describe the state of the overall level of crime in Ukraine are constructed.

В статье проанализировано существующее положение криминологического прогнозирования. Доказана целесообразность использования методов математического моделирования с целью построения криминологических прогнозов. Построены математические модели, описывающие состояние общего уровня преступности в Украине.
Using the methods of mathematical modeling for criminological forecasting (part one)
Использование методов математического моделирования при криминологическом прогнозировании (часть первая)
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінологічне прогнозування; метод прогнозування; модель; математичне моделювання; рівень злочинності; criminological forecasting; forecasting method; model; mathematical modeling; crime rates; криминологическое прогнозирование; метод прогнозирования; математическое моделирование; уровень преступности