Відшкодування екологічної шкоди як умова забезпечення економічної безпеки держави - Кирєєва, І. В.; Kyrieieva, I. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5447-4314 (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 листоп. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 214 - 215., 2020)
В статті зазначено, що незалежно від специфіки самого права щодо використання природного об’єкта (постійне, тимчасове, орендне використання), форми власності на цей природний об’єкт (державна, комунальна, приватна) в разі порушення суб’єктом господарювання при використанні природного об’єкта законодавства щодо забезпечення екологічної безпеки, серед іншої шкоди відшкодуванню мають підлягати неодержані прибутки за час, необхідний для відновлення якості навколишнього природного середовища, відтворення природних ресурсів до стану, придатного для використання за цільовим призначенням. В статье указано, что независимо от специфики самого права использования природного объекта (постоянное, временное, арендное использование), формы собственности на этот природный объект (государственная, коммунальная, частная) в случае нарушения субъектом хозяйствования при использовании природного объекта законодательства по обеспечение экологической безопасности, среди прочего вреда возмещению должны подлежать неполученные прибыли за время, необходимое восстановления качества окружающей природной среды, воспроизводства природных ресурсов к состоянию, пригодного к использованию по целевому назначению. The article states that regardless of the specifics of the right to use a natural object (permanent, temporary, leased use), the form of ownership of this natural object (public, municipal, private) in case of violation by the business entity when using natural object of legislation on ensuring environmental safety, among other damages, should be reimbursed for unearned income for the time necessary to restore the quality of the environment, the reproduction of natural resources to a state suitable for its intended use.
Кирєєва І. В. Відшкодування екологічної шкоди як умова забезпечення економічної безпеки держави / І .В. Кирєєва // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 листоп. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 214 - 215.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономические науки. Экономическая безопасность; екологічна шкода; екологічна безпека; экологический вред; экологическая безопасность; environmental damage; ecological safety; відшкодування екологічної шкоди; возмещение экологического ущерба; compensation for environmental damage