Економічна безпека держави як умова забезпечення прав людини під час воєнного стану - Гетманець, О. П.; Hetmanets, O. P.; Гетманець Ольга Петрівна (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2022 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2022. – С. 32-33, 2022)
Відзначено, що враховуючи вимоги обмеження прав людини та наявні загрози економіки, що склалися в наслідок війни і які мають вплив на подальший економічний розвиток держави, доцільно економічну безпеку розглядати з позицій інституціональної (організаційної), функціональної складової. Досвід економічно розвинених країн свідчить, що при забезпеченні економічної безпеки держави слід зважати на фактори впливу на економічну безпеку особистості.

It was noted that, taking into account the requirements of the restriction of human rights and the existing threats to the economy, which arose as a result of the war and which have an impact on the further economic development of the state, it is appropriate to consider economic security from the standpoint of an institutional (organizational), functional component. The experience of economically developed countries shows that when ensuring the economic security of the state, factors affecting the economic security of an individual should be taken into account.

Отмечено, что учитывая требования ограничения прав человека и существующие угрозы экономики, сложившиеся в результате войны и которые оказывают влияние на дальнейшее экономическое развитие государства, целесообразно экономическую безопасность рассматривать с позиций институциональной (организационной), функциональной составляющей. Опыт экономически развитых стран свидетельствует, что при обеспечении экономической безопасности государства следует учитывать факторы влияния на экономическую безопасность личности.
Keywords: Економіка. Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономика. Экономические науки. Экономическая безопасность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; економічна безпека; economic security; экономическая безопасность; національна безпека; national security; национальная безопасность; забезпечення прав і свобод людини; ensuring human rights and freedoms; обеспечение прав и свобод человека; воєнний стан; martial law; военное положение