Система суб’єктів публічного адміністрування у сфері земельних відносин : автореф. дис. - Даугуль, В. Я.; Dauhul, V. Ya. (Харків, 2018)
Дисертацію присвячено визначенню системи суб’єктів публічного адміністрування у сфері земельних відносин. У дослідженні викладено сучасний погляд на розуміння сфери земельних відносин як об’єкта адміністративно-правового регулювання. Досліджено систему суб’єктів публічного адміністрування, визначено особливості їх діяльності. Розглянуто правові засади та принципи діяльності органів публічної адміністрації у сфері земельних відносин. З’ясовано сутність та види форм діяльності органів публічної адміністрації у сфері земельних відносин. Обґрунтовано науково-теоретичні висновки та практичні пропозиції, спрямовані на удосконалення законодавства, норми якого регулюють діяльність органів публічної адміністрації у сфері земельних відносин.

The dissertation is focused on determining the system of subjects of public administration in the field of land relations. The author of the study has presented the modern view on understanding the sphere of land relations as an object of administrative and legal regulation. The system of subjects of public administration has been researched; the features of their activity have been determined. The legal grounds and principles of the activity of public administration agencies in the field of land relations have been considered. The author has clarified the essence and types of forms of the activity of public administration agencies in the field of land relations. The author has substantiated scientific and theoretical conclusions and practical propositions, aimed at the improvement of the legislation, which norms regulate the activities of public administration agencies in the field of land relations.

Диссертация посвящена определению системы субъектов публичного администрирования в сфере земельных отношений. В исследовании изложен современный взгляд на понимание сферы земельных отношений как объекта административно-правового регулирования, что представляет собой волевые общественные отношения, урегулированные нормами публичного права, возникающие между субъектами по поводу права собственности на землю, а также эксплуатации земли в пределах территории Украины, земельных участков и прав на них, в том числе на земельные доли (паи), их охраны и управления на основании соответствующего юридического факта, участники, которых выступают как носители субъективных прав, юридических обязанностей, полномочий и юридической ответственности. Установлен круг гарантий деятельности органов публичной администрации в сфере земельных отношений. Обоснованны научно-теоретические выводы и практические предложения, направленные на совершенствование законодательства, нормы которого регулируют деятельность органов публичной администрации в сфере земельных отношений.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук
The System of Subjects of Public Administration in the Field of Land Relations
Даугуль, В. Я. Система суб’єктів публічного адміністрування у сфері земельних відносин : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.07 / В. Я. Даугуль; МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2018. - 22 с.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; 12.00.07; Україна. Ukraine. Украина; суб’єкти публічного адміністрування; субъекты публичного администрирования; subjects of public administration; адміністративно-правове регулювання; административно-правовое регулирование; administrative and legal regulation; орган публічної адміністрації; орган публичной администрации; Земельне право. Аграрне право. Land Law. Agrarian Law. Земельное право. Аграрное право; земельні відносини; земельные отношения; land relations