Зловживання зламаними сайтами у процесі фішингу - Демидов, З. Г.; Demydov, Z. H.; Грінченко, Є. М.; Hrinchenko, Ye. M.; Євген Грінченко (Кібербезпека в Україні: правові та організаційні питання = Cybersecurity in Ukraine: Legal and Organizational Issues : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 17 листоп. 2023 р.). - Одеса : ОДУВС, 2023. - С. 83-85, 2023)
Відзначено, що інформування та навчання користувачів про ознаки та методи захисту від фішингу відіграють важливу роль у боротьбі з цим типом кіберзагроз. Поінформованість та уважність користувачів допомагають запобігти попаданню особистої інформації до рук зловмисників. Безперервне оновлення знань про загрози у сфері кібербезпеки та застосування відповідних запобіжних заходів є ключовими аспектами в захисті як особистих даних, так і безпеки в цілому в онлайн-світі.

It is noted that informing and educating users about signs and methods of protection against phishing play an important role in combating this type of cyber threat. Awareness and attention users help prevent personal information from falling into the hands of criminals. Continuously updating knowledge of cyber security threats and taking appropriate precautions are key aspects in protecting both personal data and overall security in the online world.

Отмечено, что информирование и обучение пользователей о признаках и методах защиты от фишинга играют немаловажную роль в борьбе с этим типом киберугроз. Осведомленность и внимательность пользователей помогают предотвратить попадание личной информации в руки злоумышленников. Непрерывное обновление знаний об угрозах в сфере кибербезопасности и применения соответствующих мер предосторожности является ключевыми аспектами в защите как личных данных, так и безопасности в целом в онлайн-мире.
Keywords: кіберзлочинність; cybercrime; киберпреступность; фішинг; phishing; фишинг; злом сайту; site hacking; взлом сайта; протидія кіберзлочинності; combating cybercrime; противодействие киберпреступности