Сучасні інструменти візуалізації даних - Виганяйло, С. М.; Vyhaniailo, S. M.; Колісник, Т. П.; Kolisnyk, T. P. (Правова наука і державотворення в Україні в контексті інтеграційних процесів: матеріали ХV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 24 трав. 2024 р.). – Суми: СФ ХНУВС, 2024. – С. 350-352, 2024)
Наголошено, що дашборди з'явилися у відповідь на потребу користувачів у наочних і зрозумілих інструментах аналітики. Замість того, щоб вивчати голі цифри або опрацьовувати попередньо налаштовані звіти, використовується інтерпретація даних, виявляються взаємозв'язки та закономірності, інформація подається просто і наочно.

It is emphasized that dashboards appeared in response to users' need for visual and understandable analytical tools. Instead of studying bare numbers or processing pre-configured reports, data interpretation is used, relationships and patterns are revealed, information is presented simply and visually.

Отмечено, что дашборды появились в ответ на потребность пользователей в наглядных и понятных инструментах аналитики. Вместо того чтобы изучать голые цифры или прорабатывать предварительно настроенные отчеты, используется интерпретация данных, выявляются взаимосвязи и закономерности, информация подается просто и наглядно.
Keywords: інформаційні технології; візуалізація даних; інструменти; дашборд; information technology; data visualization; tools; dashboard; информационные технологии; визуализация данных; инструменты