Теоретичні основи дослідження моделі судової влади в Україні та країнах СНД - Пєнцов, М. В.; Pentsov, M. V. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2014. – № 2 (65). – С. 171-179, 2014)
За результатами вивчення історичного досвіду, аналізу сучасної наукової літератури наголошено на необхідності дослідження питань організації і діяльності органів судової влади України та країн СНД. Проаналізувавши теоретичні основи дослідження, автор дійшов висновків, що судова влада повинна бути незалежною від інших гілок влади, мати судову юрисдикцію та володіти функціями, притаманними тільки юрисдикційним органам судової влади. The primary purpose of the research is the current status of this problem in the scientific literature on the basis of theoretical-comparative analysis of judicial branch of Ukraine and CIS countries. The comparative analysis of judicial branch of Ukraine and CIS countries is not embodied in modern national and foreign literature that determines the timeliness of the topic at general theoretic level. The research creates science behind for the effective development of the judicial system of Ukraine. It is scientific novelty that the organization and activity of judicial body of CIS countries is analyzed. По результатам изучения исторического опыта, анализа современной научной литературы указано на необходимость исследования вопросов организации и деятельности органов судебной власти Украины и стран СНГ. Проанализировав теоретические основы исследования, автор пришёл к выводам о том, что судебная власть должна быть независимой от других органов власти, иметь судебную юрисдикцию и владеть функциями, характерными только юрисдикционным органам судебной власти.
Theoretical bases of research of the model of judicial branch in Ukraine and CIS countries
Теоретические основы исследования модели судебной власти в Украине и странах СНГ
Пєнцов, М. В. Теоретичні основи дослідження моделі судової влади в Україні та країнах СНД / М. В. Пєнцов // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2014. – № 2 (65). – С. 171-179.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; судова влада; судебная власть; judicial branch; країни СНД; страны СНГ; CIS countries; історичний досвід; исторический опыт; historical experience