Проблемні питання використання знань криміналістики при здійсненні прокурором процесуального керівництва досудовим розслідуванням - Юхно, О. О.; Yukhno, O. O.; Олександр Юхно (Вісник Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е. О. Дідоренка. – 2021. – № 4 (96). – С. 276-287, 2021)
Розглянуто теоретичні, правові і прикладні проблемні питання щодо процесу о тримання, використання й удосконалення знань криміналістики при здійсненні прокурором процесуального керівництва досудовим розслідуванням. Здійснено вивчення співвідношення кримінального процесуального законодавства 1960 року та чинного КПК України щодо розглянутих у статті проблемних питань і надано відповідну оцінку його результатам. Проаналізовано наукові позиції вчених щодо порушених проблем. Подано авторське бачення з приводу дискусійних питань та низка пропозицій щодо удосконалення цього напрямку в криміналістиці, експертології, кримінальному процесі та прокурорській діяльності.

Theoretical, legal, and applied problematic issues related to the process of maintaining, using, and improving the knowledge of criminology in the implementation of the prosecutor of the procedural management of the pre-trial investigation. The study of the relationship between the criminal procedural legislation of 1960 and the current Code of Criminal Procedure of Ukraine regarding the problematic issues considered in the article was carried out and the corresponding evaluation of its results. The scientific positions of scientists regarding the raised problems were analyzed. The author's vision on debatable issues and a number of suggestions for improvement of this direction in criminology, expertology, criminal process and prosecutorial activity are presented.

Рассмотрены теоретические, правовые и прикладные проблемные вопросы процесса получения, использования и усовершенствования знаний криминалистики при осуществлении прокурором процессуального руководства досудебным расследованием. Осуществлено изучение соотношения уголовного процессуального законодательства 1960 года и действующего УПК Украины по рассматриваемым в статье проблемным вопросам и предоставлена ​​соответствующая оценка его результатам. Проанализированы научные позиции ученых по затронутым проблемам. Представлено авторское видение дискуссионных вопросов и ряд предложений по усовершенствованию этого направления в криминалистике, экспертологии, уголовном процессе и прокурорской деятельности.
Problematic issues of using the knowledge of criminology in the implementation of the prosecutor's procedural guidance of pre-trial investigation
Проблемные вопросы использования знаний криминалистики при осуществлении прокурором процессуального руководства досудебным расследованием
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; прокурор; prosecutor; процесуальне керівництво; procedural management; процессуальное руководство; досудове розслідування; pre-trial investigation; досудебное расследование; криміналістичні знання; forensic knowledge; криминалистические знания; законодавство; legislation; законодавство