Функціональний принцип організації системи кримінальної юстиції як чинник ефективності запобігання та протидії корупції - Голубов, А. Є.; Holubov, A. Ye.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-8608-4206 (Кримінально-правові та кримінологічні засади протидії корупції : зб. матеріалів IV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 15 квітня 2016 року). — Харків : ХНУВС, 2016. — С. 47-50, 2016)
Досліджені засади формування системи кримінальної юстиції. Вказується, що в частині визначення складу її органів, їх завдань та функцій ця система повинна бути організована із урахуванням функціонального принципу державного управління. Мета реалізації цього принципу – створення оптимальної та збалансованої системи органів кримінальної юстиції, ефективні запобігання та протидія кримінальним правопорушенням, у тому числі і корупційним.

Analysis of the formation of the foundations of the criminal justice system. It is argued that in terms of determining the composition of its organs, their tasks and functions of the system must be organized in accordance with the functional principle of public administration. The aim of this principle - creating an optimal and balanced criminal justice system, effectively preventing and combating criminal offenses, including corruption.

Исследованы основы формирования системы уголовной юстиции. Указывается, что в части определения состава ее органов, их задач и функций эта система должна быть организована с учетом функционального принципа государственного управления. Цель реализации этого принципа - создание оптимальной и сбалансированной системы органов уголовной юстиции, эффективные предотвращение и противодействие криминальным правонарушениям, в том числе и коррупционным.
Голубов А. Є. Функціональний принцип організації системи кримінальної юстиції як чинник ефективності запобігання та протидії корупції / Голубов Артем Євгенович // Кримінально-правові та кримінологічні засади протидії корупції : зб. матеріалів IV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 15 квітня 2016 року) / МВС України ; Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінолог. асоц. України. — Харків : ХНУВС, 2016. — С. 47-50.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальне судочинство; уголовное судопроизводство; criminal judiciary; кримінальне правопорушення; criminal offence; уголовное правонарушение; корупція; коррупция; corruption; combating corruption; протидія корупції; противодействие коррупции