Правове регулювання фінансово-економічних відносин політичних партій у зарубіжних країнах - Ягнюк, Н. А.; Yahniuk, N. A. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2002. – Вип. 19. - С. 145-150, 2002)
Розглянута світова практика, яка засвідчує зростання впливу держави на фінансові питання діяльності політичних партій, що знаходить своє закріплення на законодавчому рівні. Держава прагне, по-перше, обмежити можливості монополізації виборів крупним капіталом і, таким чином, створити фінансові можливості у виборах для нових партій, а по-друге, забезпечити прозорість фінансової сторони діяльності політичних партій та виборчого процессу. Рассмотрена мировая практика, свидетельствует рост влияния государства на финансовые вопросы деятельности политических партий, находит свое закрепление на законодательном уровне. Государство стремится, во-первых, ограничить возможности монополизации выборов крупным капиталом и, таким образом, создать финансовые возможности в выборах для новых партий, а во-вторых, обеспечить прозрачность финансовой стороны деятельности политических партий и избирательного процесса. The world practice is considered, evidence of the growing influence of the state on the financial issues of the activities of political parties, is fixed at the legislative level. The state seeks, firstly, to limit the possibilities of monopolizing elections by large capital and, thus, to create financial opportunities in the elections for new parties, and secondly, to ensure transparency of the financial side of the activities of political parties and the electoral process.
Ягнюк, Н. А. Правове регулювання фінансово-економічних відносин політичних партій у зарубіжних країнах / Н. А. Ягнюк // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2002. – Вип. 19. - С. 145-150
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; фінансування політичних партій; финансирование политических партий; political party funding; пожертвування політичним партіям; пожертвования политическим партиям; donations to political parties; добровільний внесок; добровольный взнос; voluntary contribution; фінансування державою; финансирование государством; state financing