Елементи самозахисту поліцейських від нападу зграї собак - Скляр, О. С.; Skliar, O. S.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-6179-3329; Іншеков, М. В.; Inshekov, M. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7584-1013; Давидов, О. О.; Davydov, O. O. (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 251-254, 2022)
Зазначено, що під час навчання поліцейські мають за мету отримати знання та навички дій в типових та екстремальних ситуаціях. Враховуючи, що серед різноманіття небезпек під час несення служби, зграя собак, у виняткових випадках, розцінюється як живий об’єкт небезпеки для поліцейських, в статті приводяться дослідження з рекомендаційними елементами самозахисту від нападу зграї собак, які є ефективною пам’яткою для поліцейського щодо самозахисту себе та осіб, які потерпають від нападу зграї собак.

It is noted that during the study the police aims to gain knowledge and skills of action in typical and extreme situations. Considering that among the variety of dangers during the service, a pack of dogs, in exceptional cases, is regarded as a living object of danger for police officers, the article presents studies with recommendatory elements of self-defense against an attack by a gang of dogs, which are an effective monument for a police officer in relation to self-defense and persons suffering from an attack by a pack of dogs.

Отмечено, что во время учебы цель полицейских получить знания и навыки действий в типичных и экстремальных ситуациях. Учитывая, что среди разнообразия опасностей во время несения службы, стая собак, в исключительных случаях, расценивается как живой объект опасности для полицейских, в статье приводятся исследования с рекомендательными элементами самозащиты от нападения стаи собак, которые являются эффективной памяткой для полицейского в отношении самозащиты себя и лиц, страдающих от нападения стаи собак.
Скляр О. С. Елементи самозахисту поліцейських від нападу зграї собак / О. С. Скляр, М. В. Іншеков, О. О. Давидов // Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Каф. тактич. та спец. фізич. підготовки ф-ту № 3, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 251-254.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; напад зграї собак; поліцейські; собача зграя; самозахист; фізична сила; аттенсивні рухи; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; нападение стаи собак; полицейские; собачья стая; самозащита; физическая сила; аттенсивные движения; dog pack attack; police officers; dog pack; self-defense; physical strength; intense movements; зоопсихологія; зоопсихология; zoopsychology