Деякі питання адміністративної відповідальності за правопорушення в галузі житлово-комунального господарства - Зозуля, І. В.; Синельникова, Г. В.; Zozulia, I. V.; Synelnykova, G. V.; Зозуля Ігор (Науковий вісник Ужгородського національного університету : Серія: Право. – Ужгород: Видавничий дім «Гельветика», 2014. – Вип. 24. Т. 3. – С. 118–121, 2014)
В статті аналізуються теоретичні положення та нормативні засади адміністративної відповідальності в галузі житлово-комунального господарства. Окрему увагу приділено адміністративній відповідальності юридичних осіб. Піднімається питання недосконалості правового регулювання процесу застосування до них заходів відповідальності. Розглянуті деякі суперечливі питання щодо притягнення до відповідальності фізичних осіб за правопорушення, передбачені нормами глави 11 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

This article covers theoretical provisions and regulatory principles of administrative responsibility in the housing and utility sector. A special attention is paid to administrative responsibility of the legal entities. In particular, the author mentions about the gaps in legal regulation of sanctions applied to the legal entities. The article also covers some contradictory issues related to the imposition of administrative sanctions against individuals responsible for administrative offences as envisaged by Section 11 of Code of Ukraine on Administrative Offences.

В статье анализируются теоретические положения и нормативные основания административной ответственности в сфере жилищно-коммунального хозяйства. Отдельное внимание уделено административной ответственности юридических лиц. Поднимается вопрос несовершенства правового регулирования процесса применения к ним мер ответственности. Рассмотрены некоторые спорные моменты привлечения к ответственности физических лиц за правонарушения, предусмотренные нормами главы 11 Кодекса Украины про административные правонарушения.
Particular aspects of administrative responsibility for administrative offences in the housing and utility sector
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; житлово-комунальне господарство; адміністративний примус; адміністративна відповідальність; проступок; протидія правопорушенням; housing and utility sector; administrative enforcement remedies; administrative responsibility; offense; suppression of offences; жилищно-коммунальное хозяйство; административное принуждение; административная ответственность; противодействие правонарушениям