Криміналістична характеристика вбивств - Варійчук, М. А.; Variichuk, M. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 21 черв. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 419-422, 2024)
Відзначено, що основними елементами криміналістичної характеристики вбивств є: а) спосіб учинення вбивств (підготовка, безпосереднє вчинення вбивства, приховування); б) час та місце вчинення вбивств; в) типова «слідова картина»; г) особа злочинця; д) особа потерпілого.

It was noted that the main elements of the forensic characteristics of murders are: a) the method of committing murders (preparation, direct commission of murder, concealment); b) the time and place of the murders; c) typical "trace picture"; d) the person of the criminal; e) identity of the victim.

Отмечено, что основными элементами криминалистической характеристики убийств есть: а) способ совершения убийств (подготовка, непосредственное совершение убийства, сокрытие); б) время и место совершения убийств; в) типичная "следовая картина"; г) личность преступника; д) личность потерпевшего.
Keywords: вбивство; криміналістична характеристика; особа правопорушника; murder; forensic characteristics; identity of the offender; убийство; криминалистическая характеристика; личность правонарушителя