Визначення національної безпеки держави як об’єкта зовнішньої політики - Пінчук, Ю. К.; Pinchuk, Yu. K.; Юлія Пінчук (Проблеми сучасної поліцеїстики : тези доп. ІІІ наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 11 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 154-156, 2023)
Визначено, що національна безпека держави як об’єкт зовнішньої політики наразі має дуже важливе значення в контексті збройної агресії проти України, військових дій на території нашої держави, наявності окупованих територій та введення воєнного стану. Основна мета зовнішньої політики у сфері національної безпеки полягає в забезпеченні її безпеки, суверенності, цілісності та недоторканності держави.

It was determined that the national security of the state as an object of foreign policy is currently very important in the context of armed aggression against Ukraine, military operations on the territory of our state, the presence of occupied territories and the introduction of martial law. The main goal of foreign policy in the field of national security is to ensure its security, sovereignty, integrity and inviolability of the state.

Определено, что национальная безопасность государства как объект внешней политики имеет очень важное значение в контексте вооруженной агрессии против Украины, военных действий на территории нашего государства, наличия оккупированных территорий и введения военного положения. Основная цель внешней политики в сфере национальной безопасности состоит в обеспечении ее безопасности, суверенности, целостности и неприкосновенности государства.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; національна безпека; national security; национальная безопасность; зовнішня політика; foreign policy; внешняя политика; функції зовнішньої політики; functions of foreign policy; функции внешней политики