Деякі аспекти розмежування понять «законність» та «дисципліна» - Панасюк, О. В.; Panasiuk, O. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-1621-687X (Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції (18-19 травня 2018 року, м. Суми). – Суми, 2018. – С. 65-67., 2018)
Проаналізовано поняття дисципліни та законності. Зроблено висновок, що: дисципліна і законність є різними поняттями (категоріями), хоча мають спільну мету встановлення порядку; що будь-яке порушення правових норм є свідченням недисциплінованості особи, яка його вчинила, незалежно від того, до якої з видів юридичної відповідальності її притягнено, а отже, таке порушення є свідченням порушення дисципліни.

The concepts of discipline and legality are analyzed. It was concluded that: discipline and legality are different concepts (categories), although they have a common goal of establishing order; that any violation of legal norms is evidence of indiscipline on the part of the person who committed it, regardless of which of the types of legal responsibility it is brought to, and therefore, such a violation is evidence of a violation of discipline.

Проанализировано понятие дисциплины и законности. Заключено, что: дисциплина и законность являются разными понятиями (категориями), хотя имеют общую цель установления порядка; что любое нарушение правовых норм является свидетельством недисциплинированности лица, совершившего его, независимо от того, к какому из видов юридической ответственности он привлечен, а следовательно, такое нарушение является свидетельством нарушения дисциплины.
Панасюк, О. В. Деякі аспекти розмежування понять «законність» та «дисципліна» / Оксана Володимирівна Панасюк // Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції (18-19 травня 2018 року, м. Суми) / Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ. – Суми: Видавничий дім «Ельдорадо», 2018. – С. 65-67.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; законність; legality; законность; дисципліна; discipline; дисциплина