Цифрова інклюзія у контексті прав осіб з обмеженими можливостями - Філіпська, Н. О.; Filipska, N. O.; Nataliia Filipska (Цифрова трансформація прав: ЄС та Україна : матеріали 1-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 квіт. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 110-114, 2024)
Досліджено питання впливу цифровізації на стан реалізації прав і свобод людини. Розглянуто вплив інформаційних та комунікаційних технологій на реалізацію прав однієї із найнезахищеніших категорій населення – осіб з обмеженими можливостями.

The issue of the influence of digitalization on the state of realization of human rights and freedoms has been studied. The influence of information and communication technologies on the realization of the rights of one of the most vulnerable categories of the population - persons with disabilities - is considered.

Исследованы вопросы влияния цифровизации на состояние реализации прав и свобод человека. Рассмотрено влияние информационных и коммуникационных технологий на реализацию прав одной из самых незащищенных категорий населения – лиц с ограниченными возможностями.
Keywords: інформаційні технології; цифрова інклюзія; особи з обмеженими можливостями; права і свободи особи; information technologies; digital inclusion; persons with disabilities; rights and freedoms of the individual; информационные технологии; цифровая инклюзия; лица с ограниченными возможностями; права и свободы личности