Оптимізація Освітнього порталу Національної поліції України для підготовки персоналу в умовах воєнного стану - Коршенко, В. А.; Korshenko, V. A.; Пашнєв, Д. В.; Pashnev, D. V.; Демидов, З. Г.; Demydov, Z. G.; Дмитро Пашнєв (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. [конф. (м. Харків, 26 трав. 2023 р.)]. – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 152-154, 2023)
Зазначено, що в результаті реформування системи професійного навчання в діяльність Національної поліції України було впроваджено ресурс «Освітній портал НПУ», в основу якого було покладено найбільш популярну систему дистанційного навчання Moodle. Відзначено, що система «Освітній портал НПУ» не має аналогів серед вітчизняних та закордонних програмних продуктів і є прикладом адаптації загальнодоступного програмного забезпечення під вимоги замовника програмістами, які спеціалізуються на мовах програмування PHP та JavaScript. Цей досвід може бути використаний закладами вищої освіти для розробки та удосконалення своїх систем дистанційного навчання у сучасних непростих умовах.

It is noted that as a result of reforming the system of professional training in the activities of the National Police In Ukraine, the resource "Educational Portal of the NPU" was implemented, which was based on the most popular distance learning system Moodle. It was noted that the system "Educational portal of the NPU" has no analogues among domestic and foreign software products and is an example of adaptation of publicly available software to customer requirements by programmers who specialize in PHP and JavaScript programming languages. This experience can be used institutions of higher education to develop and improve their distance learning systems in today's difficult conditions.

Отмечено, что в результате реформирования системы профессионального обучения в деятельность Национальной полиции Украины был внедрен ресурс «Образовательный портал НПУ», в основу которого была положена наиболее популярная система дистанционного обучения Moodle. Подчеркнуто, что система «Образовательный портал НПУ» не имеет аналогов среди отечественных и зарубежных программных продуктов и является примером адаптации общедоступного программного обеспечения к требованиям заказчика программистами, специализирующимися на языках программирования PHP и JavaScript. Этот опыт может быть использован заведениями высшего образования для разработки и усовершенствования своих систем дистанционного обучения в современных непростых условиях.
Keywords: Освітній портал НПУ; Educational portal of NPU; Образовательный портал НПУ; новітні технології; підготовка поліцейських; training of police officers; подготовка полицейских; дистанційне навчання; distance learning; дистанционное обучение; воєнний стан; martial law; военное положение