До питання запровадження інституту групових позовів в цивільному судочинстві України - Степаненко, Т. В.; Stepanenko, T. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2323-987X (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників IV Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 лист. 2020 р.). - Харків, 2020. - С. 65-67, 2020)
Розглянуто необхідність подальшого врегулювання на законодавчому рівні інституту групового позову в Україні та запровадження означеного інституту до цивільного процесуального законодавства України та національного судочинства, що має сприяти доступності правосуддя для захисту прав численних груп осіб.

The need to further regulate at the legislative level the institution of class action in Ukraine and the introduction of this institution in the civil procedural legislation of Ukraine and national justice, which should facilitate access to justice to protect the rights of numerous groups of persons.

Рассмотрена необходимость дальнейшего урегулирования на законодательном уровне института группового иска в Украине и введения указанного института в гражданское процессуальное законодательство Украины и национальное судопроизводство, которое должно способствовать доступности правосудия для защиты прав многочисленных групп лиц.
Степаненко, Т. В. До питання запровадження інституту групових позовів в цивільному судочинстві України / Тетяна Володимирівна Степаненко // Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників IV Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.) / НДІ публ. політики і соц. наук. - Харків, 2020. - С. 65-67.
Степаненко, Т. В. (2020). До питання запровадження інституту групових позовівв цивільному судочинстві України. Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників IV Всеукр. наук.-практ. конф. (Харків, 20 лист. 2020 р.), 65-67. вилучено із https://library.pp-ss.pro/index.php/ndippsn_20201120/article/view/stepanenko
Keywords: Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; цивільне судочинство; гражданское судопроизводство; civil proceedings; груповий позов; групповой иск; class action