Медіація як специфічний захід кримінально-правового характеру до неповнолітніх, які вчинили діяння легкого та середнього ступеня тяжкості, з угодою про примирення - Северин, О. О.; Severyn, O. O. (Право і Безпека. - 2008. - № 2, т. 7. - С. 68-73, 2008)
У статті розглядається вітчизняний та зарубіжний досвід застосування до неповнолітніх правопорушників покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, а також можливість внесення до законодавства України щодо відповідальності неповнолітніх правопорушників, змін, які б давали можливість не тільки і не стільки карати правопорушників, скільки виховувати їх.

Foreign and home experience of administering punishments to juveniles, which are not connected with custodial restraint, is viewed in this article. Some thoughts of modern leading scientists, who research the problems of legality, humanism, justice which are very important for the future of our state, while solving the problems of juveniles’ custodial restraint, are adduced in the article.

В статье рассматривается отечественный и зарубежный опыт применения к несовершеннолетним правонарушителям наказаний, не связанных с лишением свободы, а также возможность внесения в законодательство Украины, в части ответственности несовершеннолетних, изменений, которые давали бы возможность не только и не столько наказывать, сколько воспитывать несовершеннолетних правонарушителей.
Северин, О. О. Медіація як специфічний захід кримінально-правового характеру до неповнолітніх, які вчинили діяння легкого та середнього ступеня тяжкості, з угодою про примирення / О. О. Северин // Право і Безпека. - 2008. - № 2, т. 7. - С. 68-73.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; неповнолітні; несовершеннолетние; покарання; наказания; медіація; медиация; угода про примирення; соглашение о примирении; альтернативні покарання; альтернативные наказания