Критичне мислення в умовах війни - Чернуха, Л. В.; Chernukha, L. V. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 213-215, 2023)
Зазначено, що критичне мислення - це тип усвідомленого мислення, який мусить складатися із загальнометодологічних принципів і стратегій та широкого спектру процедур оцінювання та обґрунтування отриманої інформації. Розглянуто особливості впливу інформації на сучасний воєнний медіа простір усіх верств населення. Розкрито стратегії подолання інформаційної неграмотності.

It is noted that critical thinking is a type of conscious thinking, which must consist of general methodological principles and strategies and a wide range of procedures for evaluating and substantiating the information obtained. The peculiarities of the influence of information on the modern military media space of all strata of the population are considered. Strategies for overcoming information illiteracy are revealed.

Отмечено, что критическое мышление - тип осознанного мышления, который должен состоять из общеметодологических принципов и стратегий и широкого спектра процедур оценки и обоснования полученной информации. Рассмотрены особенности влияния информации на современное военное медиа пространство всех слоев населения. Раскрыты стратегии преодоления информационной неграмотности.
Keywords: критичне мислення; інформація; умови війни; critical thinking; information; conditions of war; критическое мышление; информация; условия войны