Співвідношення судової експертизи та експертного дослідження в діяльності експертної служби Міністерства внутрішніх справ України - Перлін, С. І.; Perlin, S. I.; ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9397-2738 (Підприємство, господарство і право. - 2017. - № 2. - С. 283-287, 2017)
У статті на основі аналізу нормативно-правових актів визначено співвідношення понять «су-дова експертиза» та «експертне дослідження» залежно від підстав для їх проведення. Вказано, що, говорячи про експертне дослідження, яке проводиться в кримінальному провадженні за зверненням органу досудового розслідування, необхідно мати на увазі судову експертизу. Проаналізовано про-цесуальний порядок призначення та проведення судових експертиз. Констатовано необхідність удосконалення відомчих нормативно-правових актів щодо діяльності підрозділів Експертної служби Міністерства внутрішніх справ України з проведення судових експертиз та експертних досліджень.

The article, based on the analysis of regulations, defines the relationship between the concepts of "forensic examination" and "expert examination" depending on the grounds for their conduct. It is stated that when talking about the expert examination, which is conducted in criminal proceedings at the request of the pre-trial investigation body, it is necessary to keep in mind the forensic examination. The procedural procedure for appointing and conducting forensic examinations is analyzed. The necessity of improvement of departmental normative-legal acts concerning activity of divisions of Expert service of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine on carrying out forensic examinations and expert researches is stated.

В статье на основе анализа нормативно-правовых актов определено соотношение понятий «судова экспертиза» и «экспертное исследование» в зависимости от оснований для их проведения. Указано, что, говоря о экспертное исследование, которое проводится в уголовном производстве по обращению органа досудебного расследования, необходимо иметь в виду судебную экспертизу. Проанализированы о-процессуальных порядок назначения и проведения судебных экспертиз. Констатировано необходимость совершенствования ведомственных нормативно-правовых актов по деятельности подразделений Экспертной службы Министерства внутренних дел Украины по проведению судебных экспертиз и экспертных исследований.
Перлін, С. Співвідношення судової експертизи та експертного дослідження в діяльності експертної служби Міністерства внутрішніх справ України / Станіслав Перлін // Підприємство, господарство і право. - 2017. - № 2. - С. 283-287.
Keywords: судова експертиза; експертне дослідження; експертна служба; судебная экспертиза; экспертное исследование; экспертная служба; forensic examination; expert research; expert service; Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина