Застосування поліграфа в діяльності поліції - Орлов, Р. Р.; Orlov, R. R.; Євтушок, В. А.; Yevtushok, V. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-9165-6296 (Протидія кіберзагрозам та торгівлі людьми: зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2019 р.). – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 188-189, 2019)
Зазначено, що перевірка на детекторі брехні є одним з найбільш недорогих, легких, але дуже надійних способів дізнатися правду про ту чи іншу людину. Поліграф сприяє більш глибокому і ретельному вивченню людини, ніж всі інші методи, які можуть використовувати в роботі фахівці. Але не зважаючи на це поліграфи іноді можуть давати хибні значення в розрахунках і не виключні випадки коли люди обманювали детектори для підробки отриманих даних.

It is noted that a polygraph test is one of the most inexpensive, easy, but very reliable ways to find out the truth about a particular person. The polygraph contributes to a deeper and more thorough study of a person than all other methods that specialists can use. But despite this, polygraphs can sometimes give false values ​​​​in the calculations and not exceptional cases when people deceived the detectors to fake the data they received.

Отмечено, что проверка на детекторе лжи является одним из самых недорогих, легких, но очень надежных способов узнать правду о том или ином человеке. Полиграф способствует более глубокому и тщательному изучению человека, чем все другие методы, которые могут использовать специалисты. Но несмотря на это полиграфы иногда могут давать ложные значения в расчетах и ​​не исключительные случаи, когда люди обманывали детекторы для подделки полученных данных.
Орлов Р. Р. Застосування поліграфа в діяльності поліції / Р. Р. Орлов, В. А. Євтушок // Протидія кіберзагрозам та торгівлі людьми: зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Координатор проектів ОБСЄ в Україні. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 188-189.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; діяльність поліції; поліграф; детектор брехні; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; деятельность полиции; полиграф; детектор лжи; police activity; polygraph; lie detector