Стресостійкість працівників поліції в ситуаціях професійного стресу - Гончарова, Я. І.; Honcharova, Ya. I. (Соціально-психологічне забезпечення діяльності сил безпеки та оборони України : тези доп. V Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 31 трав. 2024 р.). – Харків: НА НГУ, 2024. – С. 120-123, 2024)
Зазначено, що у розумінні професійного стресу величезну роль відіграватиме особистісний аспект, пов'язаний із суб'єктивним сприйняттям стрес факторів, світоглядом, ієрархією цінностей, особистою відповідальністю, ставленням до виконуваної професійної діяльності та іншим людям, емоційністю та людяністю.

It is noted that in understanding professional stress, the personal aspect related to the subjective perception of stress factors, worldview, hierarchy of values, personal responsibility, attitude to the performed professional activity and other people, emotionality and humanity will play a huge role.

Отмечено, что в понимании профессионального стресса огромную роль сыграет личностный аспект, связанный с субъективным восприятием стресс факторов, мировоззрением, иерархией ценностей, личной ответственностью, отношением к выполняемой профессиональной деятельности и другим людям, эмоциональностью и человечностью.
Keywords: стресостійкість; працівники поліції; професійний стрес; stress resistance; police officers; professional stress; стрессоустойчивость; работники полиции; профессиональный стресс