Боротьба проти расової дискримінації у США: історико-правовий досвід - Денисова, Є. А.; Denysova, Ye. A. (Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2019 р.). — Харків : ХНУВС, 2019. — С. 71-73, 2019)
Висвітлено у історико-правовому контексті основні етапи боротьби чорношкірого населення Сполучених Штатів Америки за свої громадянські права. Підкреслено, що і сьогодні, на переконання окремих дослідників, проблему расової дискримінації у США не можна вважати вичерпаною.

he main stages of the struggle of the black population of the United States of America for their civil rights are highlighted in the historical and legal context. It is emphasized that even today, according to some researchers, the problem of racial discrimination in the USA cannot be considered exhausted.

Освещено в историко-правовом контексте основные этапы борьбы чернокожего населения Соединенных Штатов Америки за свои гражданские права. Подчеркнуто, что и сегодня, по убеждению отдельных исследователей, проблему расовой дискриминации в США нельзя считать исчерпанной.
Денисова Є. А. Боротьба проти расової дискримінації у США: історико-правовий досвід / Є. А. Денисова // Правоохоронна функція держави: теоретико-методологічні та історико-правові проблеми : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 17 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Консультат. місія Європейського Союзу. — Харків : ХНУВС, 2019. - С. 71-73.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Сполучені Штати Америки; США; Історія. History. История; расова дискримінація; рабство; закон про громадянські права; Міжнародне право. International Law. Международное право; расовая дискриминация; закон о гражданских правах; racial discrimination; civil rights law; slavery; United States of America; USA