Роль поліції в забезпеченні громадського правопорядку - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Valerii Sokurenko (Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 15 квіт. 2021 р.). — Харків: ХНУВС, 2021. – С. 207-210, 2021)
Розглянуто проблему забезпечення правопорядку поліцією, також її основні види діяльності. Наголошується, що діяльність поліції в першу чергу спрямована на захист прав і свобод людини і громадянина, підтримання законності і правопорядку в державі.

The problem of ensuring law and order by the police, as well as its main activities are considered. It is emphasized that the activities of the police are primarily aimed at protecting the rights and freedoms of man and citizen, maintaining law and order in the state.

Рассмотрена проблема обеспечения правопорядка полицией, а также ее основные виды деятельности. Отмечается, что деятельность полиции в первую очередь направлена на защиту прав и свобод человека и гражданина, поддержание законности и правопорядка в государстве.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; поліція; полиция; police; забезпечення правопорядку; обеспечение правопорядка; ensuring law and order; захист прав і свобод; защита прав и свобод; protection of rights and freedoms