Недобросовісність намірів заявника на торговельну марку в праві ЄС, національному праві країн ЄС та України - Садикова, Я. М.; Sadykova, Ya. M. (Правова наука і державотворення в Україні в контексті інтеграційних процесів: матеріали ХV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 24 трав. 2024 р.). – Суми: СФ ХНУВС, 2024. – С. 66-67, 2024)
Висвітлено підхід до визначення та встановлення недоброчесних намірів в концепції недобросовісності заявника торговельних марок в праві та судовій практиці ЄС та державах-членів ЄС. Проаналізовано релевантні нормативні положення та судову практику, згруповано недоброчесні наміри за їх проявами та спрямованістю; виокремлено окремі особливості доказування недоброчесних намірів заявника торговельних марок в ЄС.

The approach to defining and establishing dishonest intentions in the concept of bad faith is highlighted trademark applicant in the law and judicial practice of the EU and EU member states. Relevant regulatory provisions and judicial practice were analyzed, dishonest intentions were grouped according to their manifestations and direction; individual features of proving the dishonest intentions of the trademark applicant in the EU are highlighted.

Освещен подход к определению и установлению недоброчестных намерений в концепции недобросовестности заявителя торговых марок в праве и судебной практике ЕС и государствах-членах ЕС.
Keywords: недобросовісність намірів; заявник; торговельна марка; зарубіжний досвід; Європейський Союз; bad faith; applicant; trademark; foreign experience; European Union; недобросовестность намерений; заявитель; торговая марка; зарубежный опыт; Европейский Союз