До проблеми визначення поняття підприємницької діяльності - Леонов, О. О.; Leonov, O. O. (Гуманітарні аспекти цифрового суспільства : тези доп. учасників міжн. наук.-практ. конф. (м. Харків, 8 груд. 2022 р.). - Харків: НДІ ППС, 2022. - С. 115-118, 2022)
Відзначено, що підприємницька діяльність - це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, спрямована на отримання прибутку, яка здійснюється суб'єктами господарювання (підприємцями) шляхом виробництва, продажу товарів, виконання робіт або надання послуг. Вона включає в себе процеси організації, управління, контролю і розвитку бізнесу, а також взаємодію з різними учасниками ринку.

It is noted that entrepreneurial activity is independent, proactive, systematic, economic at one's own risk profit-making activities carried out by business entities (entrepreneurs) through production, sale of goods, performance of works or provision of services. It includes organizational processes, management, control and business development, as well as interaction with various market participants.

Отмечено, что предпринимательская деятельность - это самостоятельная, инициативная, систематическая, на собственный риск хозяйственная деятельность, направленная на получение прибыли, осуществляемая субъектами хозяйствования (предпринимателями) путем производства, продаж товаров, выполнения работ или оказания услуг. Она включает в себя процессы организации, управления, контроля и развития бизнеса, а также взаимодействие с разными участниками рынка.
Keywords: господарська діяльність; підприємницька діяльність; погляди вчених; economic activity; entrepreneurial activity; views of scientists; хозяйственная деятельность; предпринимательская деятельность; взгляды ученых