Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами: кримінологічна характеристика та запобігання (ст. 263 КК України) : автореф. дис. - Кізіменко, Є. В.; Kizimenko, Ye. V.; Кизименко, Е. В. (Харків, 2019)
Дисертацію присвячено кримінологічній характеристиці та визначенню напрямів запобігання незаконному поводженню зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Здійснено аналіз кількісних та якісних показників даного виду злочину, встановлено основні фактори латентності, складено узагальнений кримінологічний портрет особи, яка вчиняє незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Виявлено основні фактори детермінації даного злочину, на підставі чого пропонується комплекс загальносоціальних, спеціально-кримінологічних та індивідуальних заходів запобігання. Сформульовано пропозиції із удосконалення чинного кримінального законодавства.

The dissertation is devoted criminological characterization and identify prevent illegal handling of weapons, ammunition or explosives. The quantitative and qualitative indicators of this type of crime have been analyzed, the main factors of latency have been established, a generalized criminological portrait of a person committing illegal treatment of weapons, ammunition or explosives. The main determinants of the determination of this crime have been identified, on the basis of which a set of general social, special criminological and individual measures of prevention is proposed. Suggestions for improvement of the current criminal legislation are formulated.

Диссертация посвящена криминологической характеристике и определению направлений предотвращения незаконного обращения с оружием, боеприпасами или взрывчатыми веществами. Проведен анализ количественных и качественных показателей данного вида преступления, проанализированы уровень, структура, динамика, определены основные тенденции их изменений. Раскрыто содержание основных мер общесоциального, специально-криминологического и индивидуального характера незаконного обращения с оружием, боеприпасами или взрывчатыми веществами, сформулированы предложения по усовершенствованию уголовного законодательства.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук (доктора філософії)
Illegal Handling of Weapons, Ammunition or Explosives: Criminological Characteristics and Prevention (the Article 263 of the Criminal Code of Ukraine)
Кізіменко, Є. В. Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами: кримінологічна характеристика та запобігання (ст. 263 КК України) : автореф. дис. ... канд. юрид. наук (д-ра філософіі) : 12.00.08 / Є. В. Кізіменко; МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - 20 с.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; 12.00.08; Україна. Ukraine. Украина; кримінологічна характеристика; криминологическая характеристика; criminological characteristics; незаконне поводження зі зброєю; незаконное обращение с оружием; illegal handling of weapons; особа злочинця; личность преступника; offender’s personality; запобігання; предотвращение; prevention