Щодо заходів безпеки для запобігання кіберзлочинності - Барбашов, О. Г.; Barbashov, O. H.; Грищенко, Д. О.; Hryshchenko, D. O.; ORCID: https://orcid.org/0000-0001-5066-7389 (Протидія кіберзагрозам та торгівлі людьми: зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2019 р.). – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 208-209, 2019)
Зазначено, що досягнення позитивних результатів у сфері протидії кіберзлочинності є абсолютно неможливим без відповідної профілактичної роботи серед населення та інформування суспільства про нові види кіберзагроз. При цьому вказані функції повинні реалізовуватися не тільки правоохоронними органами, а й громадськими організаціями масштабу Transparency International, Greenpeace, Amnesty International тощо.

It is noted that achieving positive results in the field of combating cybercrime is absolutely impossible without appropriate preventive work among the population and informing the public about new types of cyber threats. At the same time, these functions should be implemented not only by law enforcement agencies, but also by public organizations of the scale of Transparency International, Greenpeace, Amnesty International, etc.

Отмечено, что достижение положительных результатов в сфере противодействия киберпреступности абсолютно невозможно без соответствующей профилактической работы среди населения и информирования общества о новых видах киберугроз. При этом эти функции должны реализовываться не только правоохранительными органами, но и общественными организациями масштаба Transparency International, Greenpeace, Amnesty International и т.д.
Барбашов О. Г. Щодо заходів безпеки для запобігання кіберзлочинності / О. Г. Барбашов, Д. О. Грищенко // Протидія кіберзагрозам та торгівлі людьми: зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Координатор проектів ОБСЄ в Україні. – Харків : ХНУВС, 2019. – С. 208-209.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінологія. Criminology. Криминология; протидія кіберзлочинності; криптовалюта; кіберешпіонаж; кібератаки; програмне забезпечення; Техніка. Технічні науки. Machinery. Engineering. Техника. Технические науки; противодействие киберпреступности; киберепионаж; кибератаки; программное обеспечение; countering cybercrime; cyberepionage; cyber attacks; software