Предмет корупційних злочинів, поєднаних з отриманням неправомірної вигоди, як елемент криміналістичної характеристики - Гаврилюк, І. Д.; Havryliuk, I. D. (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2022 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2022. – С. 29-31, 2022)
Визначено, що криміналістична характеристика предмету корупційних злочинів, пов’язаних з отриманням неправомірної вигоди, формується шляхом виокремлення його типових ознак з урахуванням нормативного визначення неправомірної вигоди, кримінально-правової характеристики предмету досліджуваних злочинів і особливостей механізму їх учинення.

It was determined that the forensic characterization of the subject of corruption crimes related to the receipt of an unlawful benefit is formed by distinguishing its typical features, taking into account the normative definition of unlawful benefit, the criminal-legal characteristics of the subject of the investigated crimes and the peculiarities of the mechanism of their commission.

Определено, что криминалистическая характеристика предмета коррупционных преступлений, связанных с извлечением неправомерной выгоды, формируется путем выделения его типичных признаков с учетом нормативного определения неправомерной выгоды, уголовно-правовой характеристики предмета изучаемых преступлений и особенностей механизма их совершения.
Гаврилюк, І. Д. Предмет корупційних злочинів, поєднаних з отриманням неправомірної вигоди, як елемент криміналістичної характеристики / Ігор Дмитрович Гаврилюк // Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця : ХНУВС, 2022. – С. 29-31.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; корупційні злочини; corruption crimes; коррупционные преступления; отримання неправомірної вигоди; receiving an illegal benefit; получение неправомерной выгоды; криміналістична характеристика; forensic characteristics; криминалистическая характеристика; корупція; corruption; коррупция; предмет злочину; предмет корупційних злочинів