Розвиток систем відеоспостереження з розпізнаванням облич та поведінки - Соронін, Н. А.; Soronin, N. A.; Рог, В. Є.; Roh, V. Ye.; Вікторія Рог (Безпека у кіберсфері : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 28 трав. 2025 р.). – Кам’янець-Подільський: ХНУВС, 2025. – С. 191-193, 2025)
Підкреслено, що розвиток систем відеоспостереження з розпізнаванням облич та поведінки відкриває нові можливості для забезпечення громадської безпеки, але одночасно ставить складні технічні, етичні та правові виклики. Комплексний підхід, що поєднує останні досягнення штучного інтелекту з принципами захисту прав людини, стане ключем до створення ефективних і водночас гуманних систем безпеки.

It is emphasized that the development of video surveillance systems with facial and behavioral recognition opens up new opportunities for ensuring public safety, but at the same time poses complex technical, ethical and legal challenges. An integrated approach that combines the latest achievements of artificial intelligence with the principles of human rights protection will be the key to creating effective and at the same time humane security systems.
Keywords: системи відеоспостереження з розпізнаванням облич та поведінки; системи відеоаналітики; правоохоронна діяльність; боротьба зі злочинністю; video surveillance systems with facial and behavioral recognition; video analytics systems; law enforcement; crime prevention