Особливості тактики допиту іноземних громадян - Корнієнко, В.В.; Korniienko, V.V. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 19 квіт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 551-554, 2024)
Відзначено, що важливою процесуальною дією у кримінальних провадженнях де фігурують іноземні громадяни є допит. На тактику допиту іноземця значний вплив має його правовий статус, культура (етнічний вплив), релігійні особливості тощо. Питання, звернені до іноземця, повинні бути виключно конкретними й тактовними. Також треба звернути увагу на лексику й стиль мовлення при формулюванні питань.

It was noted that interrogation is an important procedural action in criminal proceedings involving foreign citizens. His legal status, culture (ethnic influence), religious characteristics, etc., have a significant influence on the tactics of questioning a foreigner. Questions addressed to a foreigner should be extremely specific and tactful. It is also necessary to pay attention to vocabulary and speech style when formulating questions.

Отмечено, что важным процессуальным действием в уголовных производствах, где фигурируют иностранные граждане, является допрос. На тактику допроса иностранца значительное влияние оказывает его правовой статус, культура (этническое влияние), религиозные особенности и т.д. Вопросы, обращенные к иностранцу, должны быть исключительно конкретными и тактичными. Также следует обратить внимание на лексику и стиль речи при формулировании вопросов.
Keywords: кримінальне провадження; criminal proceedings; уголовное производство; тактика допиту; interrogation tactics; тактика допроса; іноземні громадяни; foreign citizens; иностранные граждане