Особливості використання юридичної термінології у країнах Європейського Союзу - Лазарєв, В. В.; Lazariev, V. V.; Лазарєв Віктор Вікторович (ScienceRise: Juridical Science. - 2021. - № 3 (17). С. 4–8., 2021)
Досліджується питання стосовно особливостей використання юридичної термінології у країнах Європейського Союзу. Наголошується, що реформування вітчизняного законодавства і наближення його до світових стандартів потребує ґрунтовних досліджень європейського законодавства. Зокрема, наріжним питанням сьогодення, яке постає перед нами, є належне використання і єдині підходи до застосування юридичної термінології. Саме тому теоретичні дослідження стосовно особливостей використання юридичної термінології у законодавстві Європейського Союзу є необхідними для належного вдосконалення вітчизняного законодавства і уникнення помилок і непорозумінь у майбутньому. The article examines the issue of the peculiarities of the use of legal terminology in the countries of the European Union. It is emphasized that the reform of domestic legislation and its approximation to world standards requires thorough research of European legislation. In particular, the cornerstone of today's challenge is the proper use and common approaches to the use of legal terminology. That is why theoretical research on the peculiarities of the use of legal terminology in the legislation of the European Union is necessary to properly improve domestic legislation and avoid mistakes and misunderstandings in the future. В статье рассматривается вопрос относительно особенностей использования юридической терминологии в странах Европейского Союза. Отмечается, что реформирование отечественного законодательства и приближение его к мировым стандартам требует основательных исследований европейского законодательства. В частности, существенным вопросом сегодняшнего дня, является надлежащее использование и единые подходы к применению юридической терминологии. Именно поэтому теоретические исследования по особенностям использования юридической терминологии в законодательстве Европейского Союза необходимы для надлежащего совершенствования отечественного законодательства и исключения ошибок и недоразумений в будущем.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; юридична термінологія; мова права; нормативно-правовий акт; Європейський Союз; формальна визначеність; правова система; term; legal terminology; law; language of law; normative legal act; European Union; formal certainty; legislation; legal system; юридическая терминология; язык права; нормативно-правовой акт; Европейский Союз; формальная определенность; законодательство; правовая система