Місце і роль поліції в механізмі забезпечення права людини і громадянина в Україні - Мамедова, Е. Г.; Mamedova, E. H. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.). - Харків, 2019. - С. 109-111, 2019)
Відзначено, що необхідно врегулювати нормативно-правову базу в частині чіткого визначення повноважень поліції, задля недопущення будь-яких посягань та повноцінного захисту громадян працівниками поліції. Оскільки повинен бути ефективний механізм, що забезпечить захист громадянина у будь-якій ситуації та буде притягнуто до відповідальності тих осіб, що порушили закон.

It was noted that it is necessary to regulate the legal framework in terms of clearly defining the powers of the police, in order to prevent any encroachments and provide full protection of citizens by police officers. Because there must be an effective mechanism that will ensure the protection of the citizen in any situation and those persons who have violated the law will be brought to justice.

Отмечено, что необходимо урегулировать нормативно-правовую базу в части четкого определения полномочий полиции для недопущения каких-либо посягательств и полноценной защиты граждан работниками полиции. Поскольку должен быть эффективный механизм, который обеспечит защиту гражданина в любой ситуации и будет привлечен к ответственности нарушивших закон.
Мамедова, Е. Г. Місце і роль поліції в механізмі забезпечення права людини і громадянина в Україні / Есміра Гуматівна Мамедова // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки, відзначення Дня Європи та 70-річчя заснування Ради Європи (м. Харків, 16 трав. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2019. - С. 109-111.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; дотримання прав і свобод людини; observance of human rights and freedoms; соблюдение прав и свобод человека; забезпечення прав людини; ensuring human rights; обеспечение прав человека