Роль Держави у правовому регулюванні ринку цінних паперів - Максименко, Н. О.; Maksymenko, N. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9565-6675 (Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.). - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 296-298., 2020)
Підкреслено, що основною метою державного регулювання ринку цінних паперів – є забезпечення публічних та приватних інтересів шляхом створення умов для ефективної мобілізації та розміщення суб'єктами господарювання фінансових ресурсів з урахуванням інтересів суспільства та захисту прав учасників фондового ринку. Важливим напрямком вдосконалення роботи державних нормотворчих органів – це запровадження нормативно-правових засад емісії та торгівлі державними цінними паперами. Вдосконалення адміністративно-правового статусу владних суб’єктів, уповноважених реалізовувати публічне регулювання ринку цінних паперів. Подчеркнуто, что основная цель государственного регулирования рынка ценных бумаг – обеспечение публичных и частных интересов путем создания условий для эффективной мобилизации и размещения субъектами хозяйствования финансовых ресурсов с учетом интересов общества и защиты прав участников фондового рынка. Важным направлением усовершенствования работы государственных нормотворческих органов – это введение нормативно-правовых основ эмиссии и торговли государственными ценными бумагами. Совершенствование административно-правового статуса властных субъектов, уполномоченных реализовывать публичное регулирование рынка ценных бумаг. It is emphasized that the main goal of state regulation of the securities market is to ensure public and private interests by creating conditions for the effective mobilization and placement of financial resources by business entities, taking into account the interests of society and protecting the rights of stock market participants. An important direction in improving the work of state rule-making bodies is the introduction of the legal framework for the issue and trading of government securities. Improving the administrative and legal status of power entities authorized to implement public regulation of the securities market.
Максименко Н. О. Роль Держави у правовому регулюванні ринку цінних паперів / Н. О. Максименко // Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.) / редкол.: Д. В. Швець (голова), О. М. Бандурка, С. М. Гусаров та ін.; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 296-298.
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; ринок цінних паперів; рынок ценных бумаг; stocks and bods market; правове регулювання ринку цінних паперів; правовое регулирование рынка ценных бумаг; legal regulation of the securities market; регулювання фондового ринку; регулирование фондового рынка; stock market regulation; державне регулювання; государственное регулирование; state regulation