Процедура встановлення фактів в рамках Ліги Націй - Іванов, А. Г.; Ivanov, A. G. (Актуальні дослідження правової та історичної науки : матеріали Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Тернопіль, 14 черв. 2018 р.). – Тернопіль, 2018. – Вип. 4. – С. 33-36, 2018)
В тезах доповіді приділено увагу відмові від агресивної війни та встановлення принципу мирного вирішення спорів. Розглянуто процедуру встановлення фактів в рамках Ліги Націй. Проаналізовано практику звернення до процедури обслідування Лігою Націй.

The theses of the report focus on the rejection of aggressive wars and the establishment of the principle of peaceful settlement of disputes. The procedure of establishing facts within the framework of the League of Nations is considered. The practice of applying to the League of Nations is investigated.

В тезисах доклада уделено внимание отказе от агрессивной войны и установления принципа мирного разрешения споров. Рассмотрена процедура установления фактов в рамках Лиги Наций. Проанализирована практика обращения к процедуре обследования Лигой Наций.
Іванов, А. Г. Процедура встановлення фактів в рамках Ліги Націй [Електронний ресурс] / А. Г. Іванов // Актуальні дослідження правової та історичної науки : матеріали Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Тернопіль, 14 черв. 2018 р.). – Тернопіль, 2018. – Вип. 4. – С. 33-36. – Режим доступу: http://www.lex-line.com.ua/?go=full_article&id=2355.
Keywords: international commissions of inquiry; international disputes; settlement of international conflicts; investigation; League of Nations; розв’язання міжнародних конфліктів; міжнародні слідчі комісії; міжнародні спори; обслідування; разрешение международных конфликтов; международные споры; международные следственные комиссии; институт обследования; Ліга Націй; Лига Наций; Міжнародне право .International Law. Международное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации