Деякі питання діяльності правоохоронних органів закордонних країн, що виконують покарання у вигляді громадських та виправних робіт - Капустіна, К. О.; Kapustina, К. O. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2014. – № 1 (64). – С. 98-111, 2014)
Проаналізовано нормативно-правову основу діяльності правоохоронних органів закордонних країн щодо виконання покарань у вигляді виправних та громадських робіт за вчинення правопорушень. Розглянуто діяльність кримінально-виконавчих інспекцій, агенцій виконання покарань та служб пробації країн пострадянського простору та Європи. На підставі проведеного аналізу сформульовано перспективні напрями подальших досліджень щодо вдосконалення діяльності кримінально- виконавчої інспекції України. The object of the research is organization, forms and methods of the activity of foreign countries’ law enforcement agencies that execute sentences in the form of community and correctional work, and usage of this experience in the activity of penal inspection of Ukraine. Normative and legal basis of foreign countries’ law enforcement activity in the sphere of executing sentences in the form of community and correctional work for committing offenses is analyzed. The features of the activity of penal inspections, penal agencies and probation services of the former Soviet Union and Europe are found out. Perspective directions for further research on improving the activity of penal inspection of Ukraine are formulated on the basis of conducted analysis. These perspectives concern the creation of probation institution on the base of penal inspection of Ukraine. Проанализирована нормативно-правовая основа деятельности правоохранительных органов зарубежных стран по исполнению наказаний в виде исправительных и общественных работ за совершение правонарушений. Рассмотрена деятельность уголовно-исполнительных инспекций, агентств исполнения наказаний и служб пробации стран постсоветского пространства и Европы. На основании проведенного анализа сформулированы перспективные направления дальнейших исследований по совершенствованию деятельности уголовно-исполнительной инспекции Украины.
Some issues of the activity of foreign countries’ law enforcement agencies that execute sentences in the form of community and correctional work
Некоторые вопросы деятельности правоохранительных органов зарубежных стран по исполнению наказаний в виде исправительных и общественных наук
Капустіна, К. О. Деякі питання діяльності правоохоронних органів закордонних країн, що виконують покарання у вигляді громадських та виправних робіт / К. О. Капустіна // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2014. – № 1 (64). – С. 98-111.
Keywords: Кримінально-виконавче право. Criminal and Executive Law. Уголовно-исполнительное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінально-виконавча інспекція; уголовно-исполнительная инспекция; criminal and executive inspection; виконання покарань; исполнение наказаний; penalty execution; виправні роботи; исправительные работы; correctional work; громадські роботи; общественные работы; community work; пробація; пробация; probation; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; правоохоронні органи; правоохранительные органы; law enforcement agencies